skip to Main Content

Introductie

Een keratine behandeling is dé manier om je pluizige, droge en afbreekbare haar weer een boost te geven! Na een behandeling loop je weer met sterk, gezond en stralend haar de deur uit. Op deze pagina zullen we je alles vertellen over wat keratine is, hoe het komt dat keratine verloren gaat, wat het doet en wat de behandeling inhoudt.

Wat is keratine?
Wist je dat je haar voor zo’n 90% uit keratine bestaat? Keratine is een lichaamseigen bouwstof die voorkomt in je haar, huid en nagels. Dit zorgt ervoor dat je haar krachtig, sterk en gezond blijft en dit ook uitstraalt. Je weet dat je haar een groot deel van de van nature aanwezige keratine heeft verloren zodra je haar afbreekt, gaat pluizen of onhandelbaar wordt.

Hoe komt het dat je haar keratine verliest?
Het verliezen van keratine in je haar kan verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan het komen door veroudering van het haar. Daarnaast kan een chemische behandeling, zoals blonderen, straightenen en relaxen een oorzaak zijn. Ook onnatuurlijke hoge temperaturen, bijvoorbeeld het föhnen of het stijlen van je haar, draagt bij aan het verlies van keratine. Tot slot kunnen ook klimaat en weersomstandigheden (zon, wind en regen) of chloor en zeezout tot een verlies leiden.

Oplossing en toepasbaarheid

Wat kan ik doen om het percentage keratine in mijn haar weer aan te vullen?
Helaas maakt je lichaam zelf geen extra keratine meer aan. De tekorten kunnen alleen worden aangevuld door middel van een keratine behandeling. Deze behandeling vult de verloren keratine weer aan, zodat je haar weer gezond wordt, weer perfect in model valt en weer gaat glanzen. Een keratine behandeling is een ‘wash-out’ behandeling. Dit houdt in dat de keratine gedurende de komende weken weer langzaam uit het haar slijt door bijvoorbeeld het wassen of het stijlen van het haar. Het ligt aan het type behandeling; ‘Light’ of ‘Full’ hoeveel weken de keratine in je haar blijft zitten.

Is een keratine behandeling ook geschikt voor mij?
Een keratine behandeling is geschikt voor iedereen, ongeacht je haartype. Er zijn verschillende situaties waarvoor een keratine behandeling geschikt zou zijn voor jou:

  • Je haar is dof en breekt snel af. Je wilt gezonder, glanzender en sterker haar.
  • Je hebt pluizig haar en wilt daar vanaf.
  • Je wilt gekruld haar of je hebt krullen die je graag onder controle wilt krijgen.
  • Je hebt onhandelbaar haar en wilt graag dat dit handelbaar en sneller in model te brengen wordt.

Heb je last van een van deze situaties, maar twijfel je toch of dit wel een geschikte behandeling voor jou is? Dan kan je natuurlijk altijd even binnenlopen of bellen voor een gratis advies.

Een Keratine behandeling door Lintsen Kappers

Lintsen Kappers biedt twee soorten keratine behandelingen aan; de ‘Light’ en de ‘Full’ treatment.

‘Full Treatment’
Een Full Treatment duurt tussen de 1.5 en 3 uur. Dit is afhankelijk van de lengte en de dikte van je haar. Ons doel is om je zo lang als mogelijk te kunnen laten genieten van je gezonde haar na de behandeling. Hiervoor gebruiken wij alleen de beste producten. Wij zorgen ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid keratine toegediend krijgt voor het beste resultaat. Na de keratine behandeling kan je ongeveer 6 maanden genieten van je gezonde, sterke en glanzende haar. Gedurende deze maanden zal de keratine beetje bij beetje uit je haar slijten door bijvoorbeeld wassen, zwemmen, stijlen etc. De ‘Full Treatment’ behandeling kost bij Lintsen Kappers 225,- euro inclusief een bijpassende Kevin Murphy shampoo en conditioner ter waarde van €59,-.

‘Light Treatment’
De Light Treatment wordt ook wel de ‘Keratine Blow Dry’ behandeling genoemd. Deze behandeling is minder tijdrovend (30 tot 45 minuten) en minder kostbaar. Afhankelijk van je lengte en dikte van je haar kost deze behandeling €57,50 tot €65,- euro. In tegenstelling tot de ‘Full Treatment’ hou je van deze behandeling minder lang plezier, namelijk zo’n 4 tot 6 weken.

Nabewerking

Hoe zorg ik er na de keratine behandelingen voor dat de keratine zo lang mogelijk in mijn haar blijft zitten?

Daarvoor hebben wij een paar goede tips!

  • Ten eerste mag je na een behandeling 2 dagen lang je haar niet wassen. Ook mogen er geen klemmetjes of elastiekjes in het haar gedaan worden.
  • Was, verzorg en style je haar vervolgens thuis met de juiste producten (zonder sulfaten, chloride en parabenen; zie onze pagina ‘merken’ voor de beste producten). Bij de ‘Full Treatment’ behandeling krijg je van ons de juiste producten mee.
Back To Top