skip to Main Content

Introductie

Highlights zijn streepjes verf in je haar, die lichter zijn dan je eigen haarkleur. De lichtere plukjes zorgen voor een frisse, sunkissed look. Lowlights zijn precies het tegenovergestelde. Bij lowlighting worden namelijk donkere plukjes in je haar gezet. Het effect is vaak subtieler dan bij highlights, omdat de donkere plukjes onder de lichtere haarkleur worden aangebracht. Bij beide technieken creëer je een mooie diepgang in je haar.

Highlights en lowlights aanbrengen door middel van folies

De bekendste en meest gebruikte methode om highlights en lowlights aan te brengen is de folietechniek. Met gebruik van aluminiumfolie worden er plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. Waar je bij een volledige kleuring vaak na 6 weken al een duidelijke uitgroei ziet, valt dit bij folies veel minder snel op. Een ander voordeel van folies is dat je veel diepte en schakering in je haar creëert.

Kortom: door het zetten van highlights en/of lowlights door middel van folies creëer je een natuurlijke uitstraling, zonder dat je snel last hebt van uitgroei. Klinkt goed toch? Maar hoeveel highlights wil je hebben? En wat zijn de verschillende keuzes en effecten? Hieronder vertellen we je er alles over!

Verschillende mogelijkheden

Het verschil zit hem eigenlijk in de hoeveelheid folies en de plaatsing van deze folies. De highlights en/of lowlights kunnen op je hele haar worden aangebracht of maar op een gedeelte van je haar.

  • Scalp: bij deze behandeling worden er 10 tot 15 folies bovenop je hoofd gezet. Dit zorgt voor een kleine kleurschakering en een erg natuurlijke uitstraling.
  • Half head: kies je voor een half head behandeling, dan worden er ongeveer 25 tot 35 folies gezet over het midden van de scheiding en een aantal rondom je gezicht en nek. Dit geeft het haar diepte en een prachtig en natuurlijk effect!
  • Ten slotte kan je ook kiezen voor een full head behandeling: hier worden maar liefst 60+ folies over het volledige haar gezet. Deze manier van highlighten geeft het meest opvallende resultaat. Ben je een echte blondine? Dan is dit een hele fijne techniek, omdat je haar mooi egaal blond wordt en je echt een lichte kleur kan krijgen. Het kost wat tijd om de folies te zetten (2 à 3 uur), maar het resultaat is het meer dan waard!

Kosten

  • Folies per stuk €5,25
  • Half head vanaf €72,50
  • Full head vanaf €95,00

De prijs is afhankelijk van je haarlengte en dikte van je haar en/of de duur van de totale behandeling.

Back To Top